Lamelne zavese

Lamelne zavese

Za tiste, ki želijo popestriti interier z modernimi poudarjenimi linijami priporočamo iz naše ponudbe prenovljeni program lamelnih zaves, ki prinašajo v prostor harmonijo barv in nove funkcionalne rešitve.

Izvedba lamelnih zaves je primerna tako za navadne oblike oken kot tudi za poševnine.

Glede na potrebe vam nudimo naslednje vrste tkanin:

  • polprosojne – prostor zasenčijo in ustvarjajo prijeten ambient
  • zatemnitvene – prostor zatemnijo in ščitijo pred toploto
  • screen – nudijo zaščito pred svetlobo in so primerne predvsem za poslovne prostore z računalniki
  • ognjevarne – primerne predvsem za javne zavode, saj ustrezajo vanostnim predpisom

Vsa naša senčila imajo možnost različnih načinov upravljanja, od klasičnih verižic, do elektro pogona, ki ga je možno upravljati preko pametnega telefona.

Senčenje z lamelnimi zavesami je ena izmed najbolj priljubljenih in učinkovitih metod za zaščito pred sončno svetlobo in ohranjanje zasebnosti v prostoru. Lamelne zavese so sestavljene iz več tanjših vodoravnih lamel, ki se premikajo in omogočajo prilagajanje stopnje senčenja.

Ena izmed glavnih prednosti senčenja z lamelnimi zavesami je možnost natančnega nadzora nad količino svetlobe, ki vstopa v prostor. Lamelne zavese omogočajo prilagajanje stopnje senčenja glede na trenutne potrebe, kar omogoča ustvarjanje prijetnega ambienta in preprečuje moteče bleščanje na zaslonih elektronskih naprav ali pohištva.

Poleg tega lamelne zavese omogočajo ohranjanje zasebnosti v prostoru. Z možnostjo nastavitve kota lamel je mogoče preprečiti neposreden pogled v notranjost prostora, hkrati pa še vedno omogočiti prehod svetlobe. To je še posebej pomembno v primeru stanovanj ali pisarn, ki se nahajajo v bližini prometnih cest ali drugih mestnih središč.

Lamelne zavese so tudi odličen način za zmanjšanje pregrevanja prostora v poletnih mesecih. S pravilno nastavitvijo lamel je mogoče preprečiti neposreden vstop sončnih žarkov v prostor, kar zmanjšuje potrebo po uporabi klimatskih naprav in s tem tudi stroške hlajenja.

Poleg funkcionalnosti imajo lamelne zavese tudi estetsko vrednost. Na voljo so v različnih barvah, vzorcih in materialih, kar omogoča prilagajanje notranjemu dizajnu prostora. Lamelne zavese lahko dodajo prostoru moderen in eleganten videz ter ga naredijo bolj privlačnega.

V skupnosti se vedno bolj zavedamo pomena energetske učinkovitosti. Lamelne zavese lahko pomagajo pri zmanjšanju porabe energije, saj zmanjšujejo potrebo po uporabi umetne razsvetljave in klimatskih naprav. S tem prispevajo k zmanjšanju ogljičnega odtisa in ohranjanju okolja.

Na podlagi teh prednosti je jasno, da je senčenje z lamelnimi zavesami odlična izbira za vsak prostor. Omogočajo natančen nadzor nad svetlobo, ohranjajo zasebnost, zmanjšujejo pregrevanje prostora, imajo estetsko vrednost in so energetsko učinkovite. Ne glede na to, ali gre za stanovanje, pisarno ali javni prostor, so lamelne zavese praktična in funkcionalna rešitev za senčenje.

Nahajamo se v IOC Trzin. Za ogled lokacije sledite povezavi KONTAKT

Za več fotografij obiščite našo Facebook stran: Senčila design Vertikal

EnglishSlovenia